Ring oss gärna! +46 734 32 00 10|info@zogaj.se

Svenska Minneslandslaget laddat till 1000!

/, Minnesträning, Tävling/Svenska Minneslandslaget laddat till 1000!

Svenska Minneslandslaget laddat till 1000!

Landslaget har landat eller på andra sätt tagit sig till den södra provinsen Hainan där VM kommer avgöras. Ett laddat landslag som har siktet på guld!

Alla är utvilade och stämningen är hög. Den största konkurrenten till lagguldet är inte så oväntat Tyskland som vunnit så länge någon kan minnas… För Jons von Essen är konkurrensen om det individuella guldet också tyskt. Den alltid briljerande Simon Reinhard (han som kan minnas en hel kortlek på 21.19 sekunder!) har tränat hårt för att äntligen kunna kröna sig som världsmästare. Men Jonas har vässat hjärncellerna och det kommer bli en mycket tuff kamp i dagarna tre så vi får se vem som är BEST när sista kortleken lagts på bordet och det står klart vem som mindes mest!

Marwin Wallonius tar det hela med ro men är mycket taggad. Den unge svenske talangen vill försöka slå de flesta av sina personliga rekord. Och Marw har talang! För vad sägs om att försöka sig på 3750 binära tal på 30 minuter eller 2400 siffror på en timme? Det är vad som väntar honom imorgon. Förbundskapten Idriz Zogaj, som också tävlar håller alla tummar han har och lånar gärna hela Sveriges för att det ska gå vägen.

Den första grenen är den kanske tuffaste. Man ska minnas så många namn som möjligt på 15 minuter. Men det är också den gren som det nya stjärnskottet och VM debutanten Yanjaa Altantuya är briljant på. Hon kommer inte bara satsa på att minnas för guld utan även försöka slå världsrekord. Är det någon som ska göra det så är det hon. Dock i mycket tuff konkurrens av just Simon Reinhard som även han är ett under i denna gren. Det har även indiskan Sri att se upp för som vann denna gren som junior för två år sedan. Skulle Yanjaa vinna denna gren får vi den absolut bästa tänkbara öppningen för Sverige!

Men störst av alla är Jonas… och han är den som alla jagar. Kung Jonas tar detta med ro och har njutit av Kina med sin familj. Efter en snirklig resa från Peking ner till Hainan är han nu redo att visa vad hans hjärnceller går för. Imorgon kommer Jonas att göra ett världsrekordförsök i binära tal. Smått otroliga 4300! Det som gör Jonas så stark är att han har en mycket (mycket) hög grundnivå som han är säker på. Många minnesatleter kan nå 4300 på 30 minuter men då chansar det lite för mycket och får således många fel och lägre poäng. Jonas klarar den nivån med relativ trygghet. Något som är unikt och hans styrka. Vi får hoppas att de binära talen står honom bi och att allt går vägen enligt mästarens utmärkta plan – för Jonas vill vara bäst i världen ett tag till. Något vi så klart gillar skarpt och hoppas se!

Dag 1 VM i Minne

Gren 1: Ansikten och Namn – 15 minuter memoreringstid
Gren 2: Binära tal – 30 minuter memoreringstid
Gren 3: Siffror – En hel timmes memoreringstid (!)

Sist men inte minst – lite bilder på vårt trevliga Minneslandslag som är laddat till tusen! Dag ett av VM kan börja…

Landslaget_UnderFlaggan_2

Svenska Materielanslaget 2014! Yanjaa Altantuya, Marwin Wallonius, Idriz Zogaj, Jons von Essen (världsmästare)

Jonas_Ben

Jonas och Ben Pridmore, England, trefaldig världsmästare och för många känd genom ett otal dokumentärer han varit med om. Jonas ska försöka slå det äldsta rekordet i minne, 4140 binära tal på 30 minuter som innehas av just Ben!

Landslaget_2

Svenska Materielanslaget 2014! Yanjaa Altantuya, Marwin Wallonius, Idriz Zogaj, Jons von Essen (världsmästare).

Jonas_Dominic

Legend och åttafaldige världsmästaren Dominic O’Brian hälsar på Svenska landslaget.

Marwin_Dominic

Legend och åttafaldige världsmästaren Dominic O’Brian hälsar på Svenska landslaget.

Marwin_Yanjaa

Yanjaa gör Marw sällskap när de checkar in

Marwin

Marwin Wallonius checkar in sin hjärna

Jonas_BEST

Jonas vill vara BEST ett tag till…

LagGuldet

I år är det pokaler även för lagguldet – och detta är vad Landslaget siktar på!

By | 2017-12-11T21:57:19+00:00 december 10th, 2014|Allmänt, Minnesträning, Tävling|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Titta på vår TEDx

Sagt om Zogaj

”Det var den bästa föreställningen jag har varit med om!”"Det var kul och man lärde sig mycket. Jag tyckte att han förklarade väldigt bra!", Elev i årskurs 3-5, Vetenskapsfestivalen 2014

Vår mission

Vi verkar för att hjärnträning genom minnesträning ska bli en del i allas vardag. Precis som vi idag har gymkort och regelbundet motionerar våra kroppar vill vi verka för att vi tränar våra hjärnor regelbundet.

Kontakt

Smörgatan 62

Phone: +46 734 320010