Ring oss gärna! +46 734 32 00 10|info@zogaj.se

Sverige bäst i världen!

//Sverige bäst i världen!

Sverige bäst i världen!

Pressrelease 2014-12-13

Sverige minns bäst i världen

Bragden är ett faktum. Sverige har världens bästa minne. Svenska Minneslandslaget höll hela vägen och kammade hem lagguldet efter att ha tagit silver 2012 och 2013. Jonas von Essen vann individuellt guld och totalt blev det tio medaljer till landslaget, varav hela åtta stycken GULD! Marwin Wallonius blev 4:a medan Yanjaa Altantuya placerade sig på 9:e plats tack vara seger i grenen ansikten och namn – ett poäng från världsrekordet. ”Det här är en seger utan dess like,” kommenterar den överlycklige förbundskaptenen Idriz Zogaj.

Guldlaget! Marwin Wallonius, Yanjaa Altantuya, Idriz Zogaj, Jonas von Essen!

Guldlaget!
Marwin Wallonius, Yanjaa Altantuya, Idriz Zogaj, Jonas von Essen!

Kung Jonas! Tvåfaldig världsmästare i minne! (Det är dock inte därför han har två pokaler, anledningen till det är oklar...)

Kung Jonas! Tvåfaldig världsmästare i minne!
(Det är dock inte därför han har två pokaler, anledningen till det är oklar…)

Minnesvärd bragd i Mittens rike
Sverige öppnade med fyra raka guld och ett silver men låg trots detta tvåa i lagtävlingen. Det oväntade hotet kom från Mongoliet, som legat i hårdträning på hög höjd, en hel månad, tio timmar om dagen inför VM! Men svenskarna samlade ihop sig och gren för gren tog de sig i kapp och förbi Mongoliet. I sista grenen krävdes att en av de tre svenskarna skulle klara att memorera en hel kortlek på ca en minut för att säkra segern. Då slår Jonas till med fantastiska 35.55 sekunder och Marwin är inte så mycket sämre med sina 39.53 sekunder. Därmed är Sverige bäst i världen!

Den stora vändningen kom i grenen abstrakta bilder. Där lyckades Sverige vinna genom Jonas, ta brons genom Yanjaa och fyra genom Marwin. En riktig laginsats som sedan banade väg för detta fantastiska resultat.

Det är en dag vi aldrig kommer glömma, Lucia 13:e december 2014 – den minnesvärda bragden i Mittens rike”, säger en stolt och tårögd förbundskapten, Idriz Zogaj.

Världens bästa minne – ett år till
Repetition är bra för minnet säsg det. Så Jonas gör som han lär – repeterar sin bragd från förra året genom att vinna guld i den individuella tävlingen. Totalt blev det smått otroliga sju guld till supersvensken som bara för några år sedan hade ett ”alldeles vanligt – mediokert – minne”.

Det var vansinnigt spännande på slutet men tack vare att jag lyckades minnas en kortlek på strax under 36 sekunder i sista grenen kunde jag ta hem segern. Men jag är också väldigt glad att vi vann som lag! Dubbelt guld till Sverige, säger en sprudlande glad lagspelare och tvåfaldig världsmästare,” Jonas von Essen.

Jonas guldskörd - hela 8 guld! 6 individuella, totalsegrare och lagguld! Förutom ett brons...

Jonas guldskörd – hela 8 guld! 6 individuella, totalsegrare och lagguld! Förutom två brons…

Best of Jonas
7 guldmedaljer talar för sig själv. Fem individuella, totalguldet (Världens bästa Minne 2014) och lagguld med Svenska Minneslandslaget.
.

En fjärdeplats för fantastiske Marwin
Sverige har lite av en doldis, som är helt fantastisk på att minnas. Han heter Marwin Wallonius – lägg det namnet på minnet. Han placerade sig totalt fyra med två individuella brons. Läkarstudenten missade SM i år på grund av studierna och har haft begränsad tid att träna. Trots detta glänser han nu och visar vilken supertalang han är. Eller vad sägs om 2140 siffror memorerade i rätt ordning på en timme, 3240 binära tal memorerade på 30 minuter. Eller att minnas en hel kortlek i rätt ordning genom att bara titta på den en gång under knappt 40 sekunder!

Marwin är ”marvellous” och han är ett starkt bidragande kort till landslagets seger.

Best of Marwin
En timme siffror, brons och 2140 siffror memorerade
3240 binära tal memorerade på 30 minuter

Magic Marw med sin kortlek som han memorerade på 39.53 sekunder...

Magic Marw med sin kortlek som han memorerade på 39.53 sekunder…

Yanjaa är super på ansikten
För Yanjaa Altantya kunde VM inte öppna bättre. Hon vinner sin absoluta favoritgren när hon memorerar 185 namn på 15 minuter. Men helt nöjd är hon inte eftersom hon satsade på världsrekord och gjorde sitt hitintills bästa försök att nå det.

Best of Yanjaa
GULD i grenen Ansikten och namn.
Brons i grenen abstrakta bilder.

Yanjaa Altantuya med Simon Reinhard och Jons von Essen

Yanjaa Altantuya med Simon Reinhard och Jons von Essen

Tävlande förbundskapten
Förbundskapten Idriz Zogaj, som gör sitt åttonde VM kan inte vara mer nöjd. Från att ha varit ende tävlande 2004 firar han tioårs jubileum med dubbelt guld.

”Det har varit ett fantastiskt år att få följa dessa tre individer och se dem utvecklas och sätta högre och högre mål. Det var tufft och jag är otroligt stolt över hur vi lyckades samla oss, vända och vinna!”, säger Idriz Zogaj, förbundskapten svenska minneslandslaget.

Best of Idriz
Fört Sverige till guld i VM
Slog tre personliga rekord

Förbundskapten Idriz Zogaj testar också sitt minne... 2004 var första gången jag tävla och tio år senare blir det guld guld i massor till Sverige!

Förbundskapten Idriz Zogaj testar också sitt minne… 2004 debuterade Idriz som förste svensk och var länge ensam. Tio år senare blir det guld guld i massor till Sverige med världens bästa landslag!

 

Från oss alla, till er alla önskar vi er en trevlig fortsatt Lucia och en riktigt God Jul!

PS: Självklart bjuder vi på lite fler bilder från VM 😉 NJUT!

Jonas_Kort_gald

Jonas inför en timme kortlekar. Han ska försöka minnas 26 kortlekar och ett kort . Hana mins perfekt 26 kortlekar och ett kort…

Jonas inför en timme kortlekar.
Jonas_Grattar_Tony
Tony Buzan gratulerar den makalösa svenskens resultat så här långt.
Jonas_Bestämd
Tar jag det här så tar jag guld! Och landslaget gör det med… Pice of cake för denna superhjärna!

Har du shoppat? Nej, nej, min son vann en minnestävling – igen…

ViVann

Har du shoppat? Nej, nej, min son vann en minnestävling – igen…

VI ÄR BÄST I VÄRLDEN!
Marw_inväntar
Marwin inväntar resultat… Han kom trea med 2130 siffror på en timme!

Landslaget_ViVann_3

Stolt tävlande förbundskapten som slog ett nytt personligt rekord idag!

Stolt tävlande förbundskapten som slog ett nytt personligt rekord idag!

Stolt tävlande förbundskapten som slog ett nytt personligt rekord idag!
Nelson Dellis from the US showing of his more useful skills - kntting, to Togbadrak från Mongolia.

Nelson Dellis from the US showing of his more useful skills – kntting, to Togbadrak från Mongolia.

 

Internatinal Grand Master Marwin Wallonius! Mer än 6000 poäng och ett stort kliv på världsrankinglistan - då blir man så här glad!

Internatinal Grand Master Marwin Wallonius! Mer än 6000 poäng och ett stort kliv på världsrankinglistan – då blir man så här glad!

Han är populär den där Jonas...

Han är populär den där Jonas…

 

 

 

By | 2017-12-11T21:57:17+00:00 december 13th, 2014|Tävling|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Titta på vår TEDx

Sagt om Zogaj

”Det var den bästa föreställningen jag har varit med om!””Det var den bästa föreställningen jag har varit med om!”, Kungsbacka kulturhus 30/1-14

Vår mission

Vi verkar för att hjärnträning genom minnesträning ska bli en del i allas vardag. Precis som vi idag har gymkort och regelbundet motionerar våra kroppar vill vi verka för att vi tränar våra hjärnor regelbundet.

Kontakt

Smörgatan 62

Phone: +46 734 320010