Ring oss gärna! +46 734 32 00 10|info@zogaj.se

Uppladdning inför VM

//Uppladdning inför VM

Uppladdning inför VM

Då var vi samlade för att charma minnesvärlden! Sverige – värdens bästa landslag i minne. I år saknar vi dock våran regerande världsmästare Jonas von Essen men vi är lika glada för det. Årets upplaga av minnes-vm går av stapeln 16 – 18 december i Chengdu, Kina. Vi är i en liten förort till Chengdu även om det förmodligen bor fler människor här än i Göteborg.

Imorgon startar själva tävlingen och vi öppnar med den tuffaste av alla grenar! Att minnas så många namn som möjligt på 15 minuter… Denna gren vann Yanjaa förra året och hon har gällande världsrekord, så det kan bli en finfin öppning.

Sedan kommer det bli den där roliga grenen när man ska minnas så många ettor och nollor som möjligt, ni vet 1110101000101010100100101000101… Ni får 30 minuter på er – hur många klarar ni? Marwin har tänkt försöka på ca 5250. Det är exakt 5 sidor med 750 binärer på vardera sida. Lyckas han blir det ett nytt världsrekord med råge. 5250 binärer är också allt alla deltagare får, så lyckas Marwin har han alla rätt 😀

Den sista grenen för dagen går ut på att minnas så många siffror som möjligt på 60 minuter. Även här kommer Marwin satsa på alla rätt. Det skulle i så fall innebära 3600 siffror. Det motsvarar faktiskt en siffra per sekund!

Dagen har annars mest inneburit registrering och sedan ett besök på gymmet och poolen för landslaget. Det är viktigt att röra på sig för att ha en frisk och kry hjärna som ska prestera på topp. Imorgon är det samling 0600 för en löprunda innan frukost – Team Sweden – det hurtiga och trevliga landslaget som är här för att ha kul! (och vinna…)

Fakta om VM
I VM deltar närmare 300 personer från 22 länder. Det är det största antalet startande någonsin och flest antal länder som deltar. Så förutsättningarna är tuffast möjliga! Sverige är regerande världsmästare både med landslaget men också individuellt genom Jonas von Essen. Då Jonas inte är här kommer vi få en ny världsmästare. Det kan dock bli en svensk som tar över hans titel – nämligen Marwin Wallonius!

36 packs by Marwin

36 kortlekar… Men Marwin! Fast ja, han kan faktiskt minnans ordningen på 36 kortlekar i rätt ordning på 60 minuter så varför inte försöka 🙂

 

Yanjaa pår framtiden

Vad spår du för resultat Yanjaaa… Marwin vinner, jag slår världsrekord i att minnas namn och du Idriz får hitta logiken i flaggan medan vi tävlar…

 

Registrering

Om man ska vinna VM är det bra att vara registrerad… Vi är sist in, som regerande världsmästare är det ok att vara sen. Fint folk…

 

Fotograf Ninja

Det är ju alltid bra att bli fotograferade. Och av inge mindre än vårt största fan här – Ninja!

Out of focus...

Fotostunden bestod annars i att ha lite skoj 🙂 Får dock önska mig en ny lins i julklapp kanske, autofokus funkar inte många vilder fick tas om…

 

De som vill vara del av vår framgångssaga och gör detta VM möjligt är:

Resultatreklam

Remente

Plyhm Kommuniation AB

Zogaj of Sweden

Det är  natten nu så alla små minnestomtar ska sova inför imorgon. Vi ses då och förhoppningsvis har vi finfina resultat att redovisa!

By | 2017-12-11T21:57:15+00:00 december 15th, 2015|Tävling|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Titta på vår TEDx

Sagt om Zogaj

”Det var den bästa föreställningen jag har varit med om!””Det är jätteroligt spel och jag vinner nästan jämt över mamma. Det är för att jag har ett så bra minne!”, Marcus 5 år

Vår mission

Vi verkar för att hjärnträning genom minnesträning ska bli en del i allas vardag. Precis som vi idag har gymkort och regelbundet motionerar våra kroppar vill vi verka för att vi tränar våra hjärnor regelbundet.

Kontakt

Smörgatan 62

Phone: +46 734 320010