Ring oss gärna! +46 734 32 00 10|info@zogaj.se

Minnes VM dag 1 avklarat…

//Minnes VM dag 1 avklarat…

Minnes VM dag 1 avklarat…

Dag 1 i VM ser ut att ha börjat riktigt bra för minneslandslaget! Även om inga resultat delgivits än.

Vad var det du hette nu igen… Ansikten och namn
Yanjaa är relativt nöjd med antalet namn hon mindes trotts den fördröjning som var mellan att man memorerar och får svarsbladet. Ett steg som normalt tar mellan 1-2 minuter tog idag hela 15 minuter! De bästa minnena i världen ”spurtar” in information de sista minuterna. Denna hänger då relativt ”löst” i minnet. Därför är man beroende av att få skriva ner svaret så snabbt som möjligt för den delen av vad man memorerat (information vi repeterar sitter generellt sätt mycket bättre och längre). Exempelvis memorerar Yanjaa 60-70 namn de sista 3 minuterna (!). Hon uppskattar att hon tappar ca 2-3 ansikten/minut om hon inte får skriva ner svaren. Så 15 minuter fördröjning innebär 30-40 namn… inte bra 🙁 Men förhoppningsvis har hon vunnit grenen för det, vilket vi så klart hoppas!

Kom ihåg detta 110100100101010010001…
I gren två ser det ut som att vi har ett nytt VÄRLDSREKORD! Magic Marw satte många binärer rätt – hur många får vi se imorgon med det ser väldigt bra ut…. 100010101000101010001… typ 2800 st på 30 minuter. Imorgon vet vi säkert.

Hur många decimaler på Pi kan du?
Marwin fick den frågan för två år sedan. Svaret då var ”Inte så många, men ge mig en timme så kan jag lära mig 15500”. Idag är svaret på den frågan 3600… Sista grenen för dagen skulle så många siffror som möjligt memoreras på 60 minuter och Marwins mål var att försöka på just 3600, vilket är alla man får. Dock verkade jetlagen påverka även denne supersvensk. Så det blir nog ”bara” runt 2400. Så det blir nog ett nytt svenskt rekord, men inget världsrekord.

För egen del blir det troligen ett personrekord här. Mitt mål är att försöka klara fler än 1000 på en timme och varje siffra mot det målet känns stort! Så förhoppningsvis blir det strax över 600 siffror – hoppas hoppas.

Slutligen minnes VM i bilder. Vi vill även passa på att tacka alla fina som sänder hälsningar till oss. Det värmer, motiverar och höjer stämningen i laget!

The Skandinavian Team - Ola-Kåre Risa från Norgen har ansökt om Svenskt medborgarskap i många år nu... Han vill verkligen vara med i vårt coola team! Men... alla oljepengar i världen räcker tyvärr inte för det - tyvärr Ola-Kåra, maybe next year ;)

The Skandinavian Team – Ola-Kåre Risa från Norgen har ansökt om Svenskt medborgarskap i många år nu… Han vill verkligen vara med i vårt coola team! Men… alla oljepengar i världen räcker tyvärr inte för det – tyvärr Ola-Kåra, maybe next year 😉

 

Tomte Idde

Man ska inte ta allt för seriöst – med en tomteluva blir allt så mycket trevligare 🙂

 

IMG_8445

If the coach has one, I want one too!

 

Competitor room

There are many competitors this year… so a big room is needed! About 300 people compete in WMC 2015!

 

Marw

Simply Magic Marwin!

 

Yanjaa

Simply Yanjaa!

 

IMG_8452

Marinw and Alex

I hear you are the best American…

 

IMG_8455

Let me get down to your level… You really think you can beat me? … Well when you put it that way… (Marwin . be nice 🙂 )

 

Johannes Mallow

The always great and amazing highest ranked memory in the world – Johannes Mallow. One of Team Sweden’s toughest competition.

 

Nelson and Brad

– Team Sweden they are so good! – Yea, what do they eat?!? – And they look so fit! -Yea, they go up 0600 and run, go to the gym after the competition, run during lunch… – They are vikings you know… – Yea, thats probably it… – Mmmm

 

Marwin standing

Marwin – SITT DOWN!

IMG_8460

Yanjaa first row

Yanjaa in the first row – in the ”hot zone” preparing for binary.

By | 2017-12-11T21:57:15+00:00 december 16th, 2015|Minnesträning|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Titta på vår TEDx

Sagt om Zogaj

”Det var den bästa föreställningen jag har varit med om!”"Super bra, super kul, rolig bra skoj!", Kungsbacka kulturhus 30/1-14.

Vår mission

Vi verkar för att hjärnträning genom minnesträning ska bli en del i allas vardag. Precis som vi idag har gymkort och regelbundet motionerar våra kroppar vill vi verka för att vi tränar våra hjärnor regelbundet.

Kontakt

Smörgatan 62

Phone: +46 734 320010