Ring oss gärna! +46 734 32 00 10|info@zogaj.se

En magisk start på VM för Sverige!

/, Tävling/En magisk start på VM för Sverige!

En magisk start på VM för Sverige!

Efter första dagens tävlande står det klart – två guld till Sverige och ett världsrekord!

Yanjaa Altantuya, tjejen som aldrig glömmer ditt namn vann just grenen i att minnas namn. På 15 minuter memorerade hon 161 namn. Hon hoppades på världsrekord och är inte helt nöjd resultatmässigt, men så klart överväldigad över att försvara sitt guld från förra VM. Hon har där med befäst sin position som den person som mins namn absolut bäst i hela världen.

Fyra SMS
Det är en dator… Nej, det är en robot… Nej, DET ÄR MARWIN! I den andra grenen, binär tal, lyckades Marwin inte bara vinna utan slå världsrekord – 5040 binära tal i rätt ordning, memorerade på 30 minuter! Omöjligt säger du men nej, inte om du heter Marwin Wallonius. Det motsvarar fyra sms enligt en kommentar på Facebook – fast i binär form då…

Av ren kuriosa så kan Marwin en Smily – i binärform, så klart.

1101010011000100101010100… Ja, ni fattar…

Fler världsrekord dag 2 i VM

En av Marwins favoritgrenar är att minnas abstrakta bilder vilket märktes då han bättrade på sitt egna världsrekord. 599 st korrekt memorerade på 15 minuter och Marwins andra guld detta VM. Abstrakta bilder består i att man ska minnas ordningen på små bilder. Inte att rita av dem, utan minnas vilken som var på vilken plats. Grenen skapades 2008 för att testa hjärnans förmåga att minnas något den inte förstår. Men det har med tiden visat sig att inget är egentligen abstrakt för hjärnan och man kan lägga även detta på minnet. Heter man Marwin är man dessutom bäst i världen på det.

520 siffror på fem minuter…

Ett tredje världsrekord av Marwin kan vara på gång. I grenen att minnas så många siffror som möjligt på fem minuter slog Marwin det gällande rekordet när han memorerade hela 520 stycken! Det är ett nytt svenskt rekord och världsrekord. Men resultaten från andra försöket har inte delgivits än och det kan vara så att någon annan lyckats prestera bättre. Dock gjorde Marwin ett bra försök att minnas 600 siffror, så det kan vara han själv som filat på det världsrekordet ytterligare en smula. Så imorgon bitti blir väldigt spännande när vi delges resultaten.

Så slutsatsen är helt enkelt att VM haft en MAGISK inledning för Sverige. Precis som förra året. Vi saknar dock Jonas von Essen väldigt mycket och i hans frånvaro ligger Sverige som lag ”bara 4:a”. Men man kan ju inte få allt och vi är faktiskt väldigt nöjda – så här långt.

Nu är klockan 23.00 och läggdags här i Kina, så godnatt alla fina och håll tummarna imorgon för det kommer att vara spännande in i sista sekund…

(Tyvärr få bilder för nu då uppkopplingen är lite för dålig 🙁 )

Ska du verkligen memorera ALLA 36 kortlekar Marwin... Behöver man ens fråga :)

Ska du verkligen memorera ALLA 36 kortlekar Marwin… Behöver man ens fråga 🙂

By | 2017-12-11T21:57:14+00:00 december 17th, 2015|Minnesträning, Tävling|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Titta på vår TEDx

Sagt om Zogaj

”Det var den bästa föreställningen jag har varit med om!”"Det var kul och man lärde sig mycket. Jag tyckte att han förklarade väldigt bra!", Elev i årskurs 3-5, Vetenskapsfestivalen 2014

Vår mission

Vi verkar för att hjärnträning genom minnesträning ska bli en del i allas vardag. Precis som vi idag har gymkort och regelbundet motionerar våra kroppar vill vi verka för att vi tränar våra hjärnor regelbundet.

Kontakt

Smörgatan 62

Phone: +46 734 320010